150μ. από Διόνυσος

Η όμορφη αμμώδης παραλία Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι, επίσης γνωστή ως Απραός, είναι μια ήρεμη παραλία που βρίσκεται 37 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, ανάμεσα στο ψαροχώρι της Κασσιόπης και την παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα. Τα ήρεμα κρυστάλλινα νερά και τη λευκή άμμο κάνει αυτή η παραλία να αποτελεί ιδανικό σημείο για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Η περιοχή θεωρείται αρκετά ανεπτυγμένη και προσφέρει τουριστικές εγκαταστάσεις για μια άνετη ηλιοθεραπεία και ταβέρνες για να επισκεφθείτε μετά από μια δροσιστική βουτιά στα νερά του Καλαμακίου. Σκάφη προσφέρουν σύντομες εκδρομές στις κοντινές απομονωμένες παραλίες.

4.1χμ. από Διόνυσος

Το γραφικό χωριό της Κασσιόπης

Το χωριό της Κασσιόπης βρίσκεται 38 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, απέναντι από τις ακτές της Αλβανίας. Αυτό το μικρό γραφικό χωριό μετρά 1200 κατοίκους και κυριαρχείται από ένα ρωμαϊκό φρούριο, όπου πιστεύεται επίσης ότι ο αυτοκράτορας Νέρων κάποτε βρισκόταν κοντά σε αυτήν την τοποθεσία. Σήμερα, η Κασσιόπη είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με πολλές ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και καταλύματα. Υπάρχουν πολλές παραλίες γύρω από το χωριό της Κασσιόπης. Στο κεντρικό δρόμο θα βρείτε τα συνηθισμένα καταστήματα θέρετρα και πολλές καφετέριες. Το ίδιο ακρωτήρι έχει τις καλύτερες βοτσαλωτές παραλίες, όπου υπάρχουν θαλάσσια σπορ και ένα εγκαταλελειμμένο κάστρο.

9.2χμ. από Διόνυσος

Παλιά Περίθεια

Η Παλιά Περίθεια βρίσκεται στους καταπράσινους λόφους του Παντοκράτορα (το ψηλότερο βουνό του νησιού της Κέρκυρας), σε υψόμετρο 408m. Το χωριό ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα, κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων. Η θέση του αποδεικνύει την ανάγκη των ανθρώπων εκείνη την εποχή να μετακινηθούν από την παραλιακή πλευρά για την προστασία τους από τις πειρατικές επιθέσεις του εχθρού. Το όνομα του χωριού προέρχεται από τη φράση «Σχετικά με το Θείο», λόγω των πολλών εκκλησιών της. Η Παλιά Περίθεια περιβάλλεται από οκτώ εκκλησίες, που δείχνει την βαθιά θρησκευτική πίστη των κατοίκων. Στην είσοδο του χωριού, μπορείτε να δείτε το καμπαναριό του Αγίου Ιακώβου από την Περσία. Καθώς περπατάτε μέσα στο χωριό θα είστε σε θέση να θαυμάσετε τα πολυάριθμα κτίρια βενετσιάνικου στυλ και να κάνετε μια στάση στην κεντρική πλατεία του χωριού, καθώς υπάρχουν τέσσερις ταβέρνες στα παλιά κτίρια του χωριού.